Medical Taping  

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat bewegingen spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. 

Wat is Medical taping?

Medical taping is een methode van tapen met elastisch tape. De elasticiteit en het gewicht van de tape komt overeen met onze huid.

Door de elasticiteit van Cure Tape is het mogelijk weefsels te ondersteunen in hun funcite, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Je kan blijven bewegen op een geheel natuurlijke wijze daar het fysiologische bewegen wordt ondersteund. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Anders gezegd, Cure Tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen!

Wat zijn de behandelmogelijkheden met Medical Taping?

-              Pijndemping

-              Slappe spieren op spanning brengen

-              Gespannen spieren rust geven

-              Spieren beschermen tegen overbelasting

-              Gewrichten beschermen

-              Lichaamshouding corrigeren

-              Lymfeoedeem verminderen

-              Ontstekingen reduceren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

******************************************************************************************************