Massage

 

Heb je actief getraind of een wedstrijd gehad? Heb je een actieve dag achter de rug? Heb je (te) veel gedaan? Heb je spierpijn, vermoeide spieren, gevoelige benen, last van een pijnlijke rug, vastzittende schouders of een stijve nek? Dan kan een ontspannende massage erg prettig zijn. Sportmassage vermindert de pijn en zorgt voor een sneller herstel.

Voor sporters kan dat zijn na een training of na een wedstrijd. Sportmassage zorgt er voor dat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Overbelasting en beginnende blessures kunnen hierbij in een vroeg stadium ontdekt en behandeld worden. Maar ook als je niet sport is een sportmassage een weldaad bij spierpijn, vermoeidheid, stijfheid en pijnlijke rug, armen, benen enz. Door middel van strijkingen en knedingen worden tijdens een sportmassage je spieren onder handen genomen. Hierdoor verbeterd de doorbloeding van het spierweefsel en worden de afvalstoffen afgevoerd.

Werking en effecten van sportmassage:

-       Bevordert de bloedcirculatie
-       Bevordert de afvoer van afvalstoffen en vocht
-       Vermindering van vermoeidheid en spanningen
-       Vermindering van spiervermoeidheid en spierverhardingen
-       Vermindering van spierpijn
-       Vermindering van spierkramp
-       Geeft gehele of lokale ontspanning of
-       Geeft gehele of lokale stimulering, activering

 

Sportmassage is ook fijn als je niet of weinig sport!

Hoelang duurt een sportmassage?

Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 30 minuten, wel afhankelijk van je klachten!

Hoe vaak?

Ook dit is afhankelijk van de klachten en de ernst hiervan. Tijdens een intake gesprek wordt in onderling overleg een behandel plan opgesteld. Afhankelijk van je herstel kan het behandelplan mocht dit nodig zijn worden bijgesteld.

Wat kan ik als sportmasseur nog meer voor je doen?

Door het uitvoeren van diversen functietesten op beweging, kracht en pijn, kan ik een beginnende blessure herkennen. Zo nodig verwijs ik je door naar (para)medicus. Ik kan je advies geven over gezond en veilig sporten en voeding.

Wat is er mogelijk?

Afhankelijk van je klachten duurt een sport- of ontspanningsmassage gemiddeld 30 minuten. Indien je veel last hebt van je spieren is een langere massage aan te bevelen. Dit wordt in onderling overleg afgesproken.

Voor deelbehandelingen, schouders/ armen, rug/ nek/ schouders, benen is meestal een massage van ca. 30 minuten voldoende.

Een sport- of ontspanningsmassage voor de rug en de armen of voor de rug en achterzijde benen, duurt ca. 60 minuten.

Een volledige sport- of ontspanningsmassage duurt ca. 90 minuten, zowel je rug, nek, schouders, armen en benen worden gemasseerd.

 

 

*************************************************